Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



Τα μελομακάρονα θεωρούνται από πολλούς η πιο υγιής επιλογή χριστουγεννιάτικου γλυκού. Είναι πράγματι έτσι;

Αλεύρι
Πλούσιο σε βιταμίνες Β, που βοηθάνε στην λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου. Αποτελεί καλή πηγή καλίου και φωσφόρου για την δόμηση των οστών και των δοντιών.

Χυμός πορτοκάλι
Περιέχει βιταμίνη C, που ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου , και υψηλή ποσότητα καλίου, που βοηθά στη μείωση της πίεσης και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών.

Κονιάκ
Μελέτες δείχνουν ότι διαθέτει αντιοξειδωτική δράση, ενώ η λογική κατανάλωση του φαίνεται ότι δρα προστατευτικά στην καρδιά.

Ελαιόλαδο
Τα μονοακόρεστα λιπαρά του συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, είναι καλή πηγή της βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην υγεία τόσο του δέρματος όσο και των μαλλιών και των νυχιών.

Κανέλα-γαρίφαλο
Η κανέλα έχει σίδηρο με μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το γαρίφαλο αντιφλεγμονώδη δράση λόγω της περιεκτικότητας του σε φλαβονοειδή.

Ζάχαρη
Προσφέρει άμεση ενέργεια. Ωστόσο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας.

Μέλι
Περιέχει ποσότητα σιδήρου και φυλλικού οξέος ενώ είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του  ιδιότητες, βοηθητικό σε κρυολογήματα.

Καρύδια
Εξαιρετική πηγή μαγνησίου και φωσφόρου, καθώς και πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχουν επίσης, αρκετή ποσότητα σεληνίου  και βιταμίνης Ε και ω-3 λιπαρά οξέα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου