Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (160 ΘΕΡΜΙΔΕΣ)



Υλικά

1 τσιπούρα
2 φρέσκια κρεμμυδάκια
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο πράσο ( το άσπρο μέρος μόνο )
80 γρ μανιτάρια
1κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
3-4 φέτες λεμονιού
1 ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα κόβετε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε το καρότο και το κόβετε σε λωρίδες. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  • Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά την τσιπούρα. Τη σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, την αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την αφήνετε στην άκρη.
  • Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμόνι και την πάπρικα. Ζεματάτε τα καρότα, το πράσο και τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τα στραγγίζετε καλά.
  • Παίρνετε ένα χαρτί ψησίματος αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίγεται γύρω από το ψάρι. Αλείφετε το χαρτί με το υπόλοιπο λάδι.
  • Βάζετε την τσιπούρα στο κέντρο του χαρτιού και τοποθετείτε τις φέτες λεμονιού κατά μήκος του ψαριού. Ρίχνετε από πάνω τα καρότα, το πράσο και τα μανιτάρια. Έπειτα, ραντίζετε την τσιπούρα με το μίγμα που έχετε φτιάξει με το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Τυλίγετε το χαρτί καλά γύρω από το ψάρι και διπλώνετε τις άκρες του. Τοποθετείτε το «πακέτο» του ψαριού σε μεγάλο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί η τσιπούρα, βάζετε το «πακέτο» ανοιγμένο σε πιατέλα και σερβίρετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου