Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Υλικά (για 6 άτομα) 

4 κ. σουπ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2,5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοτριμμένη
900 γρ καρότα σε φέτες
1,5 λίτρο νερό
500 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 κ. σουπ. κρέμα γάλακτος
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το νερό και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε μέχρι να καρότα να γίνουν εντελώς τρυφερά. Αδειάζετε τη σούπα καυτή σε μπλέντερ και δουλεύετε μέχρι να γίνει λεία αλλά όχι πολύ ρευστή. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος στο κέντρο. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Ενέργεια: 226 kcal 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου