Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

Μια υπέροχη ιδέα για να ενσωματώσεις τα γλυκά σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τι καλύτερο από ένα αγαπημένο μάφιν για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή για το απογευματινό γλυκάκι σου που και πού;Χαμηλό σε χοληστερόλη και πολύ καλή πηγή φυτικών ινών λόγω του αλευριού ολικής άλεσης.

Υλικά για 6 μάφιν
11/2  φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σ. κακάο
11/2 κ.γλ.μπεικιν πάουντερ
3/4 φλιτζ.καστανή ζάχαρη
1 βανίλια 
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. ξίδι
1/5 φλιτζ. σουσαμέλαιο 





Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπεικεν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξύδι. Τέλος, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
2. Λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Κάθε μάφιν περιέχει:209 kcal


Πηγή: Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ Α.Ε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου