Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

4 τροφές σύμμαχοι για καλή υγεία

Μέλι
Το μέλι είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της ελληνικής φύσης. Το μέλι, αν και έχει παρόμοια σύσταση με τη ζάχαρη, δεν υπόκειται σε χημική επεξεργασία και γι'αυτό διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά .Αποτελεί μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακή δράση και ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα. Τα ανόργανα στοιχεία που περιέχει συμμετέχουν σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού και ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου.


Καρύδι
Το καρύδι είναι μια πλούσια πηγή ω-6 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της "κακής" χοληστερόλης. Επίσης, αποτελεί ένα τρόφιμο με υψηλό ποσοστό πρωτείνης (24%) και περιέχει φώσφορο και μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.

Αμύγδαλο
Το αμύγδαλο είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, πρωτεϊνης και βιταμίνης Ε. Μάλιστα, η περιεκτικότητα του αμυγδάλου σε βιταμίνη Ε ξεπερνά ακόμα και αυτή του ελαιολάδου. Το αμύγδαλο περιέχει επίσης πλήθος βιταμινών και χινοστοιχείων. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο αγγίζει το 25% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε κατανάλωση 100 γραμ. Μια κουταλιά της σούπας  αμύγδαλα μπορούν να αποτελέσουν μια θαυμάσια ιδέα για σνακ. Μια καλή ιδέα είναι να μουσκέψετε για περισσότερο από μια ώρα σε νέρο ώστε στη συνέχεια να γίνουν περισσότερο εύπεπτα αλλά και ιδιαίτερα χορταστικά καθότι το νερό που απορροφούν αυξάνει τον όγκο τους στο στομάχι επιφέροντας γρηγορότερα το αίσθημα του κορεσμού.


Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο, κύριο συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής είναι η πλουσιότερη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της "κάκης" χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίωνδιατηρώντας ταυτόχρονα σταθερά τα επίπεδα της "καλής" χοληστερόλης. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες και ιδιαίτερα στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού, βοηθάει το κεντρικό νευρικό σύστημα να λειτουργεί τέλεια και μειώνει τα καρδιακά προβλήματα.
                                            

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου