Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ένα διαφορετικό μανικιούρ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να πραγματοποιήσετε μανικιούρ χωρίς νερό, δηλαδή να αποφύγετε το λουτρό; Όχι;

Πάντως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Το μανικιούρ χωρίς νερό προσφέρει: μικρότερο χρονικό διάστημα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες, καθώς αποφεύγεται το λουτρό.

Γιατί χωρίς νερό;

Πολλοί λόγοι για την αποφυγή χρήσης νερού στα πλαίσια του μανικίουρ βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία:Τα νύχια διογκώνονται κατά την επαφή με το νερό. Όταν στη συνέχεια στεγνώνουν συρρικνώνονται ξανά.'Οταν συνεπώς πραγματοποιείται μανικίουρ μετά από ένα λουτρό,είναι πιθανό το βερνίκι να ξεφλουδίσει σύντομα λόγω της συρρίκνωσης των νυχίων, ιδιαίτερα στις άκρες.
Αν κάνετε μανικίουρ σε στεγνά νύχια,αυξάνεται η αντοχή του βερνικού.Παρόλο του το λούτρο μαλακώνει τα πετσάκια  και διεύκολύνει κάπως την περιποίησή τους, τα νύχια χάνουν περισσότερη υγρασία από την επαφή με το νερό.

Διαδικασία

Τα ακόλουθα βήματα εξηγούν τη διαδικασία ενός μανικιούρ χωρίς νερό σε φυσικό νύχι.
1.Πλύνετε  τα χέρια σας με νέρο και σαπούνι και απολυμάνετε τα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τυχόν βερνίκι από τα νύχια σας.

2.Καθαρίστε τα πετσάκια.

3.Κόψτε και δώστε σχήμα στα νύχια σας και αφαιρέστε κάθε ίχνος λιπαρότητας, τρίβοντας την επιφάνεια του νυχιού με τη βοήθεια μιας λίμας. Καθαρίστε καλά την επιφάνεια του νυχιού με ένα βαμβάκι.

4.Ξεκινάμε τη διαδικασία του βαψίματος τοποθετώντας αρχικά τη βάση (αφήστε την να στεγνώσει 2-3 λεπτά). Απλώστε ένα βερνίκι της επιλογής σας και από πάνω το γυαλιστικό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου