Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Φυσικές Μάσκες για τα μαλλια




Μάσκα με ελαιόλαδο για θρέψη και λάμψη

Βρέξτε τα δάχτυλά σας με αρκετό ελαιόλαδο και περάστε τις άκρες των μαλλιών σας. Εφαρμόστε μικρότερη ποσότητα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και τελειώστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Για καλύτερα αποτελέσματα μουσκέψτε μία πετσέτα, περάστε με το σίδερο ώστε να ζεσταθεί αρκετά και τυλίξτε την στα μαλλιά σας. Αφήστε για τουλάχιστον μια ώρα και λουστείτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με γάλα για  ζωντάνια στα κουρασμένα ή βαμμένα μαλλιά.


Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι γάλα και στη συνέχεια να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας από τη ρίζα ως τις άκρες. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.

Μάσκες με μπύρα για αποδυναμωμένα μαλλιά

1) Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας μπύρα  σε μισή κούπα ζεστό νερό και απλώστε το στα μαλλιά σας για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και έπειτα χρησιμοποιήστε κανονικά το σαμπουάν σας. Θα χαρίσει όγκο και ζωντάνια στα μαλλιά σας.

2) Ανακατέψτε 30 ml μπύρας με ένα αυγό, απλώστε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά και ξεπλύνετε σε 20 λεπτά.

Μάσκα με γιαούρτι για λιπαρά μαλλιά

Αναμίξτε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 1 κουταλιά μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και απλώστε σε λουσμένα μαλλιά για 45 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε τα μαλλιά μόνο με νερό. Για να φανούν τα αποτελέσματα καλό είναι να κάνετε τη μάσκα τακτικά. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου